Pigmentacija na zobeh in beljenje zob

Za odstranitev pigmentacij, ki se nahajajo na površini zob kot posledica življenjskih navad (kava, črno in rdeče vino, katran in nikotin, barvne pijače) so na voljo nekateri proizvodi v široko prodaji in različni postopki v zobni ordinaciji. Proizvodi, s katerimi odstranjujemo pigmentacijo na površini zob in so na voljo v široki prodaji so največkrat paste za beljenje zob pod skupnim imenom »whitening products«

Značilnost teh izdelkov je visoka abrazivnost, ki presega abrazivnost normalnih zobnih past. Takšen način beljena zob ne more spremeniti naravne barve zoba. Negativna stran takšnega beljenja doma je  uničenje površine zobne sklenine in poškodbe zob, sklenine in dlesni zob.

Nanos zmesi soli in limoninega soka ter sode bikarbone in drugih koncentratov po starih receptih ne prinese učinkovitih rezultatov razen škodljivih posledic uničenja zobne sklenine in poškodovanih dlesni.

Da bi ustrezno odstranili pigmente s površine zob priporočamo obisk naše zobne ordinacije, kjer je na voljo več načinov in postopkov za dosego lepših in belih zob.
Objavljeno: 07.08.2015
Objavljeno: 07.08.2015
Arhiv prispevkov