Beljenje zob

Beli zobje polepšajo nasmeh in nas pomladijo, kar pripomore k samozavesti in nepozabnemu vtisu. Beljenje zob je postopek, ki posvetli naravno barvo zob.


Tehnike beljenja zob

Beljenje zob v ordinaciji

Z beljenjem zob v ordinaciji odstranimo tudi globlja zabarvanja zobne sklenine, pri čemer ne pride do stanjšanja le te. V ta namen uporabljamo belilno sredstvo v obliki hidrogen peroksida. Za pospeševanje sproščanja kisika iz belilnih sredstev in za globlje prodiranje le tega v sklenino in dentin uporabljamo posebne luči.

Beljenje zob z metodo ZOOM


ZOOM je profesionalni sistem za beljenje zob. Po namestitvi posebne zaščite okoli dlesni zob, vam premažemo zobe z belilnim gelom, ki po 15-ih minutah pobeli zobe, gel nato speremo in pregledamo rezultat beljenja. Postopek ponovimo še 2 krat. Po beljenju so zobje svetlejši do 7 odtenkov.

Beljenje zobz metodo ZOOM vključuje:

  • pregled pred beljenjem,
  • poliranje zob,
  • beljenje zob v zobni ordinaciji z UV lučko ZOOM,
  • navodila za vzdrževanje zob po beljenju.


V zobni ordinaciji Dental Rogaška uporabljamo sistem ZOOM, ki velja za št. 1 v ZDA in je svetovno uveljavljen kot učinkovita, neinvazivna in varna metoda za beljenje zob.


Beljenje mrtvih zob


S kemičnim beljenjem je mogoče od znotraj pobeliti tudi mrtve (avitalne) zobe, ki so z leti potemneli. V zob se vstavi belilni vložek za 5-7 dni in se kontrolira barvo. Ko je postopek končan, se zob zapre z belo zalivko.


Beljenje zob doma

Kot alternativo uporabljamo tudi metodo za beljenje na domu, ki se izvaja z nižjo koncentracijo peroksida. Ta metoda poteka dlje časa, saj se rezultati pokažejo po približno 7 ali 10 dneh. Pri tej metodi vam najprej vzamemo odtis vaših zob, da izdelamo plastični nosilec, ki se popolnoma prilega vašim zobem. Dobro prileganje nosilca zobem zagotavlja, da je gel vedno v stiku z vašimi zobmi, hkrati pa ne draži dlesni. V nosilec doma vnesete nizko koncentrirani peroksidni gel ter ga vstavite v usta za nekaj ur dnevno.


Svetli, beli zobje so danes odraz zdravja in urejenosti.beljenje zobzoom tehnika beljenja zobbeljenje zobpo beljenju zob v ordinaciji mariborzoom tehnika beljanja zob