Zobna luska / venir

Zobna luska je tanka individualno izdelana plast porcelana, ki jo prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. Zobne luske izgledajo popolnoma naravno, izdelane so iz trde keramike, ki ojača zobe. Popravimo lahko nenormalne oblike zob, nazobčane zobe, zabarvane zobe, nepravilnosti v sklenini, počene zobe, zobe s plitvimi jamicami, neprimerno obliko zob, ...

Za izdelavo zobne luske sta potrebna najmanj dva obiska.


Pri prvem obisku pripravimo zob in vzamemo odtis in ga pošljemo v laboratorijsko izdelavo. Pri drugem obisku preverimo prileganje in barvo. Če luska ustreza zahtevam, jo lahko z adhezivno tehniko trajno prilepimo na zob. Pacienti se za luske odločajo, ker ne zabarvajo, porcelan je prijazen do obzobnih tkiv, hkrati pa ohranimo več zobne mase kot pri izdelavi zobnih kron.

  • Prednost luske pred prevleko je, da zahteva manj brušenja samega zoba kot prevleka. Luska je bolj estetska kot zalivka iz kompozitnega materiala. Porcelan je bolj podoben zobni strukturi in se ne zabarva.


Za izdelavo zobne luske in protetike v naši zobni ambulanti sta potrebna dva obiska.zobna luskazobni venirzobozdravnik