Bela zalivka / plomba

Zobna zalivka / zobna plomba nadomesti manjkajoče zobno tkivo zaradi kariesa, obrabe ali poškodbe.

Bela plomba

Plombe v barvi zoba so varnejša in privlačnejša alternativa srebrnim plombam, ki vsebujejo živo srebro.

Kompozitne bele plombe uporabljamo pri popravilu zob kariesom ali pa z njimi zamenjamo izrabljene in neustrezne stare plombe. Na voljo imamo velik izbor odtenkov materialov za bele plombe. Z natančnim usklajevanjem barve novih belih plomb z barvo vaših zob naredimo bele plombe, ki so skoraj nevidne. Obnovitve vaših zob so varne in učinkovite ter končane v enem obisku. Če boste odstranili srebrne amalgamske zalivke in jih zamenjali z belimi, boste imeli prijetnejši, zdrav in bolj naraven nasmeh.

Karies ali zobna gniloba

je stanje, ki nastane zaradi delovanja določenih bakterij v ustni votlini. Te v zobnih oblogah spreminjajo sladkor v kisle produkte, ki uničujejo zobno tkivo z demineralizacijo.

Prvi znak zobne gnilobe je začetni karies, ki se kaže kot bel madež. Z ustrezno higieno ustne votline se lahko pozdravi. Če proces napreduje, pride do nastanka kariozne votline, ki jo lahko pozdravi le zobozdravnik. Zobno gnilobo ali karies lahko preprečimo z ustrezno ustno higieno in z izogibanjem kariogeni hrani, ki vsebuje veliko sladkorja in se rada lepi na zobno površino.


Za izdelavo belih zobnih zalivk uporabljamo najkvalitetnejše materiale za vse odtenke zob.

Cena plombe je odvisna od njene velikosti in od pozicije zoba.zalivkabela zalivkaplomba